top of page
Planten & Bomen
"Thee is meer dan een drank, het is een vorm van levenskunst....."

da Costa A.R.T. ( Amazon Rainforest Taste) is gestart in 2014.

Onze theeën worden verbouwd op plantage Rust en Werk aan de kust van Suriname in het district Commewijne, waar een zilte Noordoost passaat waait.

Deze zilte oceaanlucht fungeert als een natuurlijke bescherming tegen oa schimmels. De rijke en schone klei bodem is uitermate geschikt voor het telen van Moringa Oleifera, Marva ( Lippia Alba) en Zuurzak/Soursop/ Graviola bomen.

 

Suriname maakt deel uit van het Amazone regenwoud van Zuid Amerika.

De theeën zijn pure producten en hebben geen enkele onnatuurlijke behandeling ondergaan. Dit geldt ook voor de grond waar de planten in groeien.

Onze thee heeft een vochtgehalte van rond de 6%.

De inhoud van een verpakking lijkt weinig maar U heeft

daarom 1 theelepel thee extract nodig om een lekker, gezond kopje thee te zetten. 

De stoffen die na de fermentatie in het blad achterblijven zijn bepalend zijn voor het karakter, de geur en de smaak.

zetadvies:

1 theelepeltje op een mok heet water van 95 graden, 5-10 minuten laten trekken. Daarna zijn de blaadjes te gebruiken in een smoethie of yogurt.

Wij hopen dat de producten aan Uw verwachting zullen voldoen en zullen bijdragen aan een gezonde leefstijl.

**********

Moringa Oleifera

De bladeren van de Moringa Oleifera boom, van oudsher afkomstig uit het Himalaya-gebergte in het noordwesten van India, zijn zeer voedzaam. Moringa Oleifera is een van de meest rijke bronnen van voedingsstoffen en vitamines die ons lichaam nodig heeft. Het is rijk aan calcium, kalium, beta-caroteen, vitamine C, vitamine A en ijzer en krachtige antioxidanten. Moringa voedt het immuunsysteem van uw lichaam.

De thee is een geweldig alternatief voor cafeïnehoudende dranken en een verfrissende en voedzame energy drink. Na het drinken van de thee, kun je de inhoud toevoegen aan een (milk)shake, salade, soep of een ander gerecht.

Omdat de thee zit vol zit met anti-oxidanten en vitaminen, geeft het energie en zal bijdragen aan uw algeheel welbevinden.

Het past als ondersteuning in een voedzame levensstijl.

******************

 

U kunt de thee bereiden door het trekken van een theelepel droge bladeren in een mok of kop; 

heet water (95 graden)  5-10 minuten laten staan.

Marva (Lippia Alba)

Marva (Lippia alba, Verbenaceae) is een plant op grote schaal gebruikt door grote chemische variabiliteit van haar essentiële oliën. Deze diversificatie van essentiële olie componenten is verantwoordelijk voor de verschillende toepassingen in de volksgeneeskunde en kruidengeneeskunde. De essentiële oliën in de bladeren hebben antibacteriële en schimmelwerende eigenschappen.

        

Marva is gewaardeerd in de keuken en als een geneeskrachtig kruid. Populair in India, evenals de Amerikaanse tropen. Verse en gedroogde blaadjes hebben een heerlijke citroengras geur.

 

Voor het aromatiseren van soep, vlees, vis, en voor het maken van een aangename thee.

 

***********

 

U kunt de thee bereiden door het trekken van een theelepel droge bladeren in een mok of kop; 

heet water (95 graden)  5-10 minuten laten staan.


                           

Zuurzak (Graviola)

 

Zuurzak of Graviola komt oorspronkelijk uit het Amazone regenwoud; een kleine boom, groeit tot 15 voet (5 meter) op en is veel gevraagd om haar heerlijke vruchten. Echter, de Graviola schors, bladeren, wortels en vruchten worden ook al eeuwenlang gebruikt als traditionele geneesmiddelen in Zuid-Amerika. Er is voortdurend kanker-onderzoek betreffende deze plant aan de gang betreffende de specifieke fytochemicaliën (Annona-achtige acetogeninen), welke anti-kanker en antivirale eigenschappen blijken te bezitten.

Wij leveren een mix van de Annona Muricata ( gewone of geculitveerde) en de Annona Montana (boszuurzak).

***************

 

U kunt de thee bereiden door het trekken van een theelepel droge bladeren in een mok of kop; 

heet water (95 graden)  5-10 minuten laten staan.

bottom of page